Vælg en side

Hvis du står og skal stifte et selskab, så kan det være en god idé først og fremmest at sætte dig godt og grundigt ind i, hvad de forskellige selskabstyper kræver og hvad de gør godt for. Når du har fundet frem til hvilken selskabsform du ønsker, kan du bruge de 3 tip til at lave en selskabsstiftelse som du synes har været lige efter bogen.

Find dig en advokat der har erfaring med selskabsstiftelse

Når du skal stifte et selskab, så er det først og fremmest en god idé at have en advokat med ind over processen, så du sikrer dig at du ikke overser eller glemmer noget vigtigt i stiftelsen. Du kan få nemselskab til at hjælpe dig godt igennem hele din selskabsstiftelse og det er helt sikkert tip nummer ét, at du får noget hjælp.

Vælg den rigtige selskabsform for dig

Tip nummer to handler om at du skal mærke efter, hvilken selskabsform der passer bedst på din virksomhed og dig. Det kan være væsentligt om du ønsker at være ene mand på posten, eller om du ønsker at flere skal med indover. Et ApS eller hvad man også kalder et anpartsselskab er oplagt til dig, hvis du ønsker at være dig selv eller måske ønsker et partnerskab med en anden.

Vær forberedt på ventetid. Foto: Unsplash

Hav tid nok til at kunne håndtere uforudsete ventetider

Tip nummer 3 er at du skal sørge for at have god tid nok. Der kan være en masse ventetid du ikke har regnet med på forhånd og det kan stresse rigtig meget. Sørg så vidt muligt for at have det du kan have klar inden det hele går i luften og undgå at sætte deadlines, før du er helt sikker på forløbet.

Selvom at der står oplyst på diverse hjemmesider at en behandlingstid for et CVR-nummer kan tage 24 timer for et selskab, så kan du stadig risikere at du bliver taget ud i stikprøvekontrollen. Hvis dette sker, handler det ikke om dage men uger, hvor du må vente.