Vælg en side

Annonce

Det kan måske virke som noget af et uoverskueligt projekt, hvis du er afhængig af pengespil og selv kaster dig ud i at bryde med din ludomani. Ludomani er nemlig en afhængighed, som kan sidestilles med den afhængighed, der opleves både ved stofmisbrug, alkoholafhængig m.m. Når det er sagt, så er der rigtig gode muligheder for, at du kan få bugt med din afhængighed, det vil du også opleve, når du søger professionel hjælp. 

I denne artikel kan du få 3 gode tips til, hvordan du bryder med din ludomani. Forhåbentlig kan det også øge chancerne for, at du søger hjælp og får den behandling, du har brug for. 

1. Søg professionel hjælp til ludomanibehandling

Et af de første skridt du kan tage, når du vil bryde med din ludomani er, at du søger professionel hjælp til ludomanibehandling. Helt konkret kan du henvende dig til psykologer, der arbejder med specialiseret behandling af ludomani. Det kan nemlig betyde, at du kommer i ekstra gode hænder, da psykologerne allerede har solid erfaring og en række værktøjer, de kan trække på for at hjælpe dig. 

2. Få støtte af din omgangskreds

Sideløbende med at du får professionel hjælp er det altid et stort plus, hvis du kan få god støtte fra din omgangskreds. Dine venner, familie, partner m.m. kan nemlig være med til at understøtte det arbejde, du yder ved psykologen. Det kan derfor også være til din fordel, når din omgangskreds lukkes ind i, at du er begyndt i behandling. 

3. Find en behandlingsform du er komfortabel ved 

Når du skal begynde i ludomanibehandling, så kan behandlingen foregå på flere forskellige måder, alt efter hvem du begynder med. Men der er både mulighed for, at du kan få terapi, hvor du sidder overfor den psykolog, som skal hjælpe dig. Derudover er der mulighed for, at behandlingen kan foregå online i form af videobehandling, og så findes der online e-læringsforløb. Skulle du foretrække et behandlingssetup fremfor et andet, så kobl dig gerne på det, du måtte foretrække.  

Hvis du tager højde for de tre punkter, der er listet herover, så har du ekstra gode forudsætninger for, at du kan bryde med din ludomani. Derudover skal det også understreges, at du kan få gratis behandling. Det kan også have en del at sige for det at opsøge hjælp. Med et gratis forløb behøver du nemlig ikke have hovedpine over, hvor dyrt forløbet ender med at blive, og i stedet kan du have fokus på at få det bedre.