Vælg en side

Mangler du inspiration til en succesfuld havefest? Den må gerne være helt perfekt og imponere, så læs med her og lad dig inspirere.

Skal du holde en fødselsdag, en konfirmation eller anden begivenhed i haven i København eller omegn – og vil du gerne gøre det til en interessant og mindeværdig dag og aften? Så er der heldigvis rig mulighed for det. Dét, at holde havefest, lægger op til hygge og er af mere afslappende karakter end ved eksempelvis at leje nogle dyre lokaler.

I Danmark er vejret uforudsigeligt, så derfor kan det være en god idé at leje et festtelt i anledningen af din havefest. Du kan eksempelvis leje et festtelt i København her og skabe en hyggelig atmosfære omkring det.

Du får her 4 idéer til, hvordan du pifter din fest op, så det bliver en helt uforglemmelig havefest fyldt med glade gæster og hyggelige stunder – det skal nok blive en succes!

Få en succesfuld havefest med disse 4 ideer

1) Den praktiske

Først og fremmest er det en god idé at overveje, hvor mange gæster du inviterer. Der er stor forskel på, om der kommer 40 eller 150 mennesker til din havefest. Skal du holde en stor fest, bør du overveje, om du ikke skal have hjælp til det praktiske inden, undervejs og/eller efter.

Derudover bør du gøre op med dig selv, hvad festens formål er, eller hvad det er, du gerne vil opnå med festen, inden du afholder begivenheden. Hvad end det er en fest for venner og familie, eller om det er en hyldest af dig.

Husk, at der til enhver god fest følger rigeligt med mad og drikkelse.

2) Pynt med wauw-effekt

Den her er lidt mere sjov end den praktiske. Din havefest må nemlig gerne have en wauw-effekt på gæsterne, og her er omgivelser og pynt en god ting at arbejde i. Du har allerede sørget for en hyggelig og afslappende atmosfære ved at holde en havefest med et lejet festtelt, så nu mangler du bare pynten.

Festteltet er dog ikke alt. Det skal også pyntes op, så dine gæster rigtigt kan nyde de omgivelser, festen afholdes i. Herunder får du nogle idéer til, hvordan du pynter dig til en succesfuld havefest:

Brug naturen omkring dig

Du holder fest i en have, så det er en god idé at gå på jagt i haven efter pynt. Pluk eventuelt nogle flotte buketter, kom dem i vaser og placér dem rundt omkring i festteltet og på bordene. Du kan også finde grene, bær, nødder og lignende, som kan pynte i festteltet.

Hæng pynt i et træ

Har du et træ i haven, kan du hænge en masse små lamper, lyskæde og papirspynt i forskellige former.

Hæng balloner i loftet af festteltet

Et festtelt er ofte meget hvidt, og derfor kan det virkelig pynte med nogle farverige balloner, som kan hænge i loftet. Det kræver selvfølgelig, at du kommer helium i ballonerne, så de ikke falder ned i hovedet på gæsterne.

Lav små hyggelige oaser

Indret haven i små områder, hvor folk kan slå sig ned og hygge. Det kan for eksempel være under træet med pynt i en lille tipi, du sætter op – eller nogle små bænke pyntet med tæpper, puder og hyggelig belysning.

3) Sjove selskabslege

Skal folk rystes sammen, kan et par selskabslege gøre underværker. Det findes et væld af forskellige og sjove selskabslege, så der vil helt sikkert også være nogle, som passer til dig og dine gæster.

4) Temafest

Temafester er altid sjove og ganske mindeværdige. Find et tema, der passer til begivenheden og pynt op derefter, så bliver det med sikkerhed en helt uforglemmelig og succesfuld havefest.

Her kan du leje alt til din havefesten

Hos Festgear kan du få alt til festen, uanset om det er sommer eller vinter. På deres hjemmeside finder du bl.a.:

Du er velkommen til at tage et kig hos Festgear hvis du er placeret i København eller på Sjælland, eller du kan se om der er andre på markedet i dit nærområde hvis du er fra Jylland eller Fyn.