Vælg en side

De fleste mennesker kender de almindelige hunderacer, som for eksempel labrador og puddelhunde. Men vidste du, at der findes mere end 400 anerkendte hunderacer? Dette store udvalg af hunderacer omfatter både ikoniske racer som Schæferhunde og Golden Retrievere, samt mindre kendte racer som Havapoo. Hver race har sin egen unikke historie og sine egne unikke karakteristika, som er blevet udviklet gennem århundreders selektiv avl, med henblik på specifikke egenskaber og formål. Nogle blev avlet til at jage eller beskytte husdyr, mens andre blev specifikt avlet til at være skødehunde for kongelige. Med så mange forskellige racer, størrelser og temperamenter er der virkelig en race for enhver smag, uanset om man er enlig, et par eller en børnefamilie, som drømmer om at få et pelset medlem af familien, som du kan kysse og kramme gå gode lange ture med. Hvis du/i overvejer at anskaffe en hund, men gerne vil have en race som skiller sig ud, så kan i finde masser af viden og gode råd, ved at læse med i denne artikel, om fire nye og populære hunderacer, som man bør overveje, hvis man gerne vil anskaffe sig en pelset ledsager.

1) Yorkipoo

Yorkipoo, også kendt som Yorkiedoodle, er en blandingsrace, der kombinerer pudlens intelligens og kærlige natur med Yorkshire Terrierens loyalitet og modighed. Selv om denne kombination ikke er så kendt som andre hybridracer, resulterer den i en kærlig, tilpasningsdygtig følgesvend, der udmærker sig ved lydighedstræning og er et glimrende valg til lejlighedsliv. Yorkipoo-hundens pels, der ikke skider så meget, kræver regelmæssig pleje, men dens legesyge og hengivne opførsel opvejer mere end rigeligt den ekstra indsats. Så næste gang du overvejer at tilføje en pelset ven til din familie, bør du overveje denne race.

2) Pomsky

Selv om Pomsky racen først for nylig er blevet populær, er den stadig en relativt ukendt race. Disse bedårende hvalpe har dog meget at tilbyde potentielle hundeejere. Deres lille størrelse og venlige temperament gør dem velegnede til byliv eller lejlighedsliv. De har også en tendens til at være utroligt intelligente og lette at træne, hvilket gør dem til en fornøjelse at arbejde med. Desuden hjælper deres tykke pels dem med at tilpasse sig godt til koldere klimaer. Så hvis du er i tvivl om, hvilken type hund du skal anskaffe dig, så overvej at kigge på en Pomsky. Måske finder du den perfekte ledsager for dig.

3) Schnoodle

Schnoodle, der er en kombination af Schnauzer- og Puddelracen, bliver ofte overset af potentielle hundeejere. Men denne smarte, kærlige race har meget at tilbyde som familiedyr. Schnoodles er kendt for deres skinnende pels og imponerende intelligens. De udmærker sig i lydigheds- og agilitytræning og er fremragende terapihunde. Ud over deres træningsegnethed har Schnoodles et højt energiniveau og elsker at lege. De knytter også stærke bånd til deres ejere og er meget hengivne kammerater. Hvis du overvejer at anskaffe dig en hund, men ikke har hørt om Schnoodle før, er denne race bestemt værd at overveje.

4) Borador

Borador, der er en blanding af Border Collie og Labrador Retriever, bliver ofte overset som en potentiel race til hundeejerskab. Denne hybridrace tilbyder dog de bedste kvaliteter fra begge moderracer. Borador har Border Collies intelligens og arbejdsmoral og Labrador Retrievers loyalitet og venlige natur. De har også en tendens til at have et højt energiniveau og kræver regelmæssig motion, hvilket gør dem velegnede til aktive ejere. Borador har desuden minimal afføring og er kendt for at have få sundhedsproblemer. Borador er ikke så almindelig som race, men for dem, der leder efter en intelligent, aktiv følgesvend med færre genetiske sundhedsproblemer, så er Borador en forholdsvis ukendt race, men en race som man have med i tankerne.