Vælg en side

Annonce 

Kunne du tænke dig gode råd til, hvordan du kan undgå tårer på jobbet? Så har psykolog Johan Williams listet en række forskellige råd til, hvordan du kan komme dem i forkøbet. Han kommer selvfølgelig også med råd til de situationer, hvor tingene måske alligevel ender med at spidse meget til. Oprindeligt er Johan kommet med rådene til HK, hvor de er relateret til situationer, hvor vrede udløser tårerne. 

For at tage det fra et start, så stilles der flere og flere krav til medarbejdere på de danske arbejdspladser – blandt andet om, at man skal være et engageret og ikke mindst passioneret, helt mennesket. Og så er det nu engang sådan, at det hele mennesker også kan komme med tårer. Alligevel kan det være grænseoverskridende at stå over for kolleger eller andre med tårer i øjnene i situationer, fordi man er blevet vred.

Lad os fremhæve nogle af de gode råd, Johan kommer med  

Undersøg hvad der gør dig frustreret

Det kan være en fordel, at du forholder dig til, hvad der gør dig frustreret. Altså hvilke situationer eller personer kan ofte være med til at fremkalde tårer. 

Kan du forberede dig på, hvad du vil sige? 

Et andet råd, som Johan kommer med er, at du så vidt muligt forbereder dig på, hvad du vil sige. Det kan være en god idé, at du skriver dine tanker ned på skrift, så du har noget, du kan læne dig op ad. 

Hvis det er muligt, så tænk på noget andet 

Noget der også kan hjælpe med at holde tårerne væk er, hvis du kan tænke på noget andet i den specifikke situation. Det kan være et positivt minde eller andet. 

Tag en timeout og træk samtidig vejret

Hvis du sidder midt i en situation, der fremkalder tårer, så forsøg gerne at tage en timeout, der hvor du er. Og fokusér gerne på at trække vejret godt ned i maven. 

Acceptér at du er helt lige som andre 

Et råd psykolog Johan også kommer med er, at det er vigtigt at acceptere, at du er helt lige som andre. Hvis du har oplevet at græde på arbejdet, så er du slet ikke den eneste, og der er absolut heller ingen grund til, at det er forbundet med skam.