Vælg en side

Annonce

Når du forestiller dig at skulle i terapi, så har du nok et ønske om, at det skal hjælpe dig videre. Det kan være du kommer ind med en specifik udfordring, det kan være svære følelser du ikke helt forstår, eller måske en relation der er ekstra konfliktfyldt. Uanset hvorfor du måtte opsøge en psykolog, så skal du gerne kunne komme fra terapien med nye input, redskaber og forståelser. Spørgsmålet er bare, hvordan du finder terapi, som kan gøre netop det. 

I denne artikel tager vi udgangspunkt i, at du skal finde terapi i Århus. 

Sådan finder du den bedste Århus terapi 

Får du terapi, der er tilpasset dine behov?

Der er flere ting, der spiller ind på, at du får god terapi, der kan gøre en forskel. Det spiller naturligvis en stor rolle, hvad det er for en psykolog, du kommer ind til. Er psykologen f.eks. i stand til at sammensætte et forløb, hvor du får hjælp på lige de områder, du har brug for? Det er nemlig alfa og omega, at man som psykolog kan løsrive sig fra metoder, og i stedet sammensætte et forløb ud fra, hvordan personen bedst hjælpes. 

Mærk efter hvordan du har det med psykologen

Når terapi skal kunne gøre en forskel, er det rigtig vigtigt, at du tør dele aspekter af dit liv med psykologen. Det har nemlig alt at sige for, at psykologen også kan give dig den hjælp, du har brug for. Her spiller det også en rolle, at du er komfortabel ved psykologen. Er det en, du er tryg ved at gå ved? Oplever du, at vedkommende er kompetent? Oplever du, at vedkommende lytter til dig? Og oplever du, at din fortælling omkring dit liv bliver vægtet i psykologens arbejde? 

Alle de punkter der er nævnt herover er også vigtige for, at du får terapi, der ender med at gøre en forskel for dig. Det er derfor ekstra vigtigt, at du også lytter til din mavefornemmelse, når du er startet ved en psykolog. Tag derfor også gerne affære, hvis du ikke tænker, at du er startet ved den rette. 

Opsummering

Langt hen ad vejen er det ikke altid til at vurdere, hvordan et terapiforløb bliver på forhånd. Derfor kan det også kræve, at du også starter ved en psykolog, du tænker, virker interessant. Her vil du sikkert hurtigt kunne fornemme, hvorvidt der er et godt match  mellem dig og vedkommende, du er begyndt i Århus terapi ved.