Vælg en side

Når du skal bygge hus, er der mange ting du skal tænke på. Lamper, og belysning generelt, kommer man ikke udenom. Hvilken form for lys der er i et givent lokale har enorm stor effekt på stemningen i lokalet. Dertil er der også nogle slags belysning som er smag og behag, mens andre mere eller mindre er musts at have når man bygger.

Spotbelysning

Spotbelysning er et skarpt, effektivt og funktionelt lys, som bruges i områder hvor der er behov for et ekstra godt lys. Dette kan eksempelvis være på badeværelset i køkkenet eller på værkstedet. GU10 lyskilder anvendes oftest som spotbelysning. Denne pæretype fås både som almindelig, forstået på den måde at den kun har én lysstyrke, men det er også muligt, at anskaffe sig GU10 pærer som kan dæmpes med en lysdæmperkontakt.

Plafonder

Plafonder er også standardudstyr i mange nye huse eller lejligheder. De giver som regel et utroligt godt lys, da de sidder højt i loftet eller på væggen. Dog tager de intet opmærksomhed i rummet, da de er utroligt neutrale og oftest hvide. Plafonder ses især på badeværelser eller på gangområderr. Disse to områder har den ting til fælles, at man typisk har brug for et funktionelt lys her, hvor lamperne ikke skal være alt for iøjnefaldende, men blot afgive det lys, der er behov for.

Pendler

Pendler til loftet er også uundgåeligt, når man bygger nyt hus. Uanset om du skal indrette køkken, stue, spisestue eller soveværelse, vil du have svært ved at komme uden om pendler som en del af din belysning. Fordelen ved disse lamper, som hænger ned fra loftet er, at man som regel selv kan bestemme hvilken type lys de skal afgive. Ønsker man et varmt og hyggeligt lys, er den bedste måde at anskaffe sig en dekorationspære. Ønsker man derimod et skarpere, mere funktionelt lys, kan man anskaffe sig en pære med flere lumen, så den giver noget mere power.