Vælg en side

Skal du til at flytte, og overvejer du måske at bygge et arkitekttegnet hus? Der kan muligvis være flere forskellige årsager til, hvorfor du netop står og overvejer et arkitekttegnet hus.

Det kan være at du allerede står med en tom byggegrund og skal finde dit nye drømmehjem. Det kan også vær at tanken har strejfet dig, og dermed fanget din interesse. Mulighederne er mange, når det kommer til forskellige hustyper såvel som for arkitekttegnede huse.

Hvorfor et arkitekttegnet hus?

Den store forskel på et almindeligt typehus og et arkitekttegnet hus, er den stor frihed i design og udformningen af hjemmet. Selvom nogle typehuse også nyder af at være arkitekttegnet, for eksempel, kan der være plads til nogle personlige præg, er de stadigvæk begrænset til den pågældende hustype.

Derimod gør det samme sig ikke helt gældende med et arkitekttegnet hus. Med denne hustype er der stor manøvre rum, når det kommer til design og udformningen af huset. I dette tilfælde udarbejdes huset helt fra starten af, hvilket betyder at arkitekten har et gennemgående overblik over det æstetiske og funktionelle detaljer. Det samme gør sig gældende med byggeteknik og lovgivningen på det pågældende byggeri.

Hvilke begrænsninger?

Fantasien sætter grænser for, hvad du har i tankerne om dit nye hjems udseende, men der findes også et par begrænsninger, som er vigtige at tage in mente, når du skal til at søsætte arbejdet.

De største begrænsninger findes oftest i grundens omgivelser og i pengepungens rækkevidde. Der kan nemlig være nogle særlige love gældende afhængigt af din grund, naboer mv. Afhængigt af dine ønsker, kan byggeriet godt ende med at koste mere end regnet med. Dette kan skyldes at netop dit ønskede arkitekttegnet hus ikke er blevet opført tidligere (stilmæssigt mv.). Det er blandt andet en en af fordelene med de andre typehuse.

Stadigvæk muligheder

Men dette er ikke ensbetydende med at din drøm om et arkitekttegnet hjem er lang fra mulig. Der findes en del muligheder indenfor overkommelige priser. Det handler om at gøre op med sig selv, hvad ens behov er og budget, for at være sikret sin drøm i hus.