Vælg en side

Billede til indhold: https://unsplash.com/photos/1wWPziI0bOw

En begravelse er næppe nogen festlig begivenhed. Det er som regel sorgfuldt og sårbart at tage afsked med en kær. Derfor er det også af stor betydning at have en bedemand, der formår at gøre hele processen lidt lettere. 

Selvom det er umuligt at skille sorgen fra begravelsen, er der alligevel ting, der kan lette hele processen, om ikke andet så den bliver lidt mere overskuelig. Det er den slags, en bedemand sørger for. Kort fortalt hjælper han eller hun med alt det praktiske omkring en begravelse. 

Det betyder en bedemand for begravelsen 

Den gode bedemand har både stærke menneskelige og organisatoriske egenskaber. Vedkommende står jo både for at tage de svære snakke med dig – måske over en kop kaffe – om hvorvidt den afdøde skal i urne eller kiste, hvad for noget tøj, vedkommende skal have på og så videre. Det er også bedemanden, der, når højtideligheden omkring begravelsen er overstået, sørger for at kisten bliver transporteret til kirkegården eller krematoriet. 

En smuk og sorgfuld dag 

Selvom en begravelse som regel er en udfordrende dag, både følelsesmæssigt og logistik, kan det faktisk også gå hen og blive en smuk dag. Der er noget højtideligt over ceremonien, og der er plads til selv de største følelser. Måske ser man den forknytte onkel fælde en tåre for første gang, man får en særligt varm snak med sin kusine, og man får et meningsfuldt knus af en ven.  

En begravelse kan også være en mulighed for at mødes sammen i sorgen, og det kan kun anbefales netop på denne dag at lade den strømme frit og ikke holde noget tilbage. Det er nemlig helt okay, og faktisk også helende, at sørge, og det bliver der i højere grad plads til, når en god bedemand har ordnet alt det logistiske og praktiske for én.