Vælg en side

Går du og overvejer om du skal have lavet en hjemmeside til dig eller din virksomhed? Så er det måske her du skal læse med for at blive klogere på nogle af de elementer og regler en hjemmeside skal overholde for standarden i 2019.

De vigtigste elementer for professionelt webdesign er:

  • Dit budskab er klart og tydeligt i toppen af forsiden
  • Der er tydelig call to action til Kontakt/Salg
  • Der anvendes kontrast for at holde den læsende beskæftiget
  • Det er vigtigt med nem og overskuelig navigation
  • Fremhæv dine vigtigste hjemmeside elementer på forsiden med et link

Det kan være svært at lave en hjemmeside selv, hvis man ikke har erfaring med det. Men erfaring er ikke altid nok – du er også nødt til at have det rigtige grafiske øje. Hvis du vil kaste dig ud i at lave en hjemmeside selv, skal du være forberedt på, at det kommer til at tage dig væsentlig længere tid, en det vil tage for en professionel webdesigner. Hvad der måske tager dig nogle uger, kan klares på 1-2 dage af en professionel. Du skal derfor gøre op med dig selv, om det er dét du vil, eller om du vil bruge din tid på din virksomhed eller til dét du er god til.

Ønsker du at få lavet din hjemmeside af en professionel webdesigner, kan du enten gå to veje; 1) du kan få den lavet af en freelance webdesigner eller 2) du kan få den lavet af et webbureau.

Lav selv din egen hjemmeside

Jeg foreslår altid at man anvender WordPress til alle hjemmesider. Men har man ikke det store kendskab til WordPress hjemmesider og vil man gerne have en nemmere løsning, så foreslår jeg at man anvender en tjeneste såsom Mono-hjemmesider eller www.wix.com. Du kan designe hjemmesider gratis i et forholdsvis simpel og begrænset CMS system med opdateringsmodul, der fungerer til husbehov eller privatbrug.

Det er også muligt at udvide ens hjemmeside med forskellige premium funtioner/udvidede funktioner. Dog kommer det til at koste et månedligt beløb. Det jeg har oplevet er, at de fleste ender med at betale det samme, som hvis de i stedet havde valgt en professionel webdesigner eller et webbureau til at håndtere det for dem.

Foretrækker du at anvende WordPress som størstedelen af danske virksomheder, har du mulighed for at få Gratis WordPress hjælp af Webdesigner Nicolai Sørensen.

Brug disse webdesign elementer

Øverst på siden bør der altid være et bannerdesign, også kaldet “Hero Section”. Her skal dit budskab fremstå klart og tydeligt, og gerne med en knap der leder den besøgende hen til dit formål.

Forsiden bør være efterfulgt af nogle knapper eller billeder, også kaldet “Call to action elementer”, der linker ind til dit vigtigste indhold.

Der bør altid fremgå en del tekst på hjemmesiden, da Google anbefaler at man minimum skriver 300 ord pr. side, som man gerne vil have skal rangerer på Google.

I bunden bør du have dine kontaktinformationer og evt. åbningstider. Har du en større hjemmeside, bør du lave en oversigt med links til dine ydelser eller vigtigste produkter.