Vælg en side

Har du sikret dig selv ved at være medlem af en a-kasse, så er det som helhed en rigtig fornuftig investering du har gjort dig. Men hvad hvis du finder ud af, at den a-kasse du har optaget medlemskab i, ikke passer til dig?

Fra den ene a-kasse til den anden

Der kan være flere årsager til at du ønsker at skifte din a-kasse ud med en anden a-kasse. Måske du i sin tid, da du meldte dig ind i din a-kasse, havde troet at din levevej skulle være som kontorassistent, men sidenhen har du valgt at gå selvstændig i en hel anden branche, og du synes derfor ikke at du passer ind i den a-kasse du allerede har.

Du kan også have opdaget, at du betaler meget mere i kontingent end hvad du har hørt andre gør og derfor gerne vil undersøge hvad der er af andre muligheder. Her kan du let få et overblik over hvilke a-kasser der er at vælge imellem inde på hjemmesiden: Akasseregister.dk.

Vælg den a-kasse der passer til dig. Foto: Unsplash

Din nye a-kasse kan klare overdragelsen af dit medlemskab for dig

Hvis du kan se at du af den ene eller den anden årsag ønsker at skifte a-kasse er det det heldigvis blevet ganske let at skifte rundt i dag. Din nye a-kasse vil som regel gladelig tage imod dig som medlem, hvis du passer ind i deres kasse og tilbyder dermed også at tage kontakten til din tidligere a-kasse for at ophøre dit medlemskab hos dem.

Du vil sikkert opleve at din ”gamle” a-kasse ikke vil miste dig som medlem og kan derfor stadig risikere at skulle modtage et opkald fra dem om hvorfor du ønsker at skifte dem ud til fordel for en anden a-kasse. Her har de ikke krav på nogen forklaring, men det er altid rart at være forberedt på sådan noget.