Vælg en side

Går du rundt med den store drøm om at blive iværksætter, så er du ikke den eneste og det er der god grund til. Der er mange fordele ved at være selvstændig og hvis du har den bedste idé som du ikke ser andre udleve, så er det bare med at komme i gang med at oprette din egen virksomhed.

Fra idé til virksomhed

For mange kan det dog give nogle udfordringer med alt det forarbejde der kan ligge bag en god idé og det kræver for de fleste at man lige researcher på lidt forskelligt inden man rigtigt kommer i gang.

Noget af det første du skal tage stilling til, er hvilken virksomhedsform der vil være bedst for dig og din virksomhed. For nogle vil det give mest mening at køre et enkeltmandsvirksomhed, mens for andre vil det være bedst at starte et selskab, og her ses oftest at der er tale om et anpartsselskab.

Vælg den rigtige virksomhedsform som start. Foto: Unsplash

Hvis du vælger at stifte et ApS

Hvad er et anpartsselskab så? Det er også det der omtales for et ApS og er en virksomhedsform der kan have mange fordele med sig. Hvor du som ejer af en enkeltmandsvirksomhed bliver beskattet personligt, vil du som ejer i et anpartsselskab bliver lønnet som en almindelig ansat og dermed vil skatten af overskud mv. ikke på samme måde indgå i din egen personlige skat.

Der er dog det med et anpartsselskab, at der stilles et krav om en startkapital på minimum 40.000 kroner. Dette er et krav der er sat, bl.a. fordi du samtidig ikke vil hæfte dig personligt i et selskab. Du kan finde en step by step vejledning i hvordan du stifter et selskab online, men du kan også få hjælp fra enten en advokat eller en revisor. Vælger du at lave et apportindskud, skal du under alle omstændigheder bruge en autoriseret revisor til at kreditvurdere for dig.