Vælg en side

Annonce

Har du besluttet dig for, at du vil tage skridtet og starte i terapi ved en psykolog? Så vil du hurtigt opleve, hvordan der er mange om buddet. Det kan derfor også virke overvældende, hvordan du kan finde frem til en, som du kan starte ved. Heldigvis kan du få hjælp med på vejen her, så du kan komme ekstra godt fra start. 

Sådan finder du din kommende psykolog

Søg lokalt 

Når du skal finde en psykolog, kan du starte med at lave en lokal søgning. Det vil sige, at du starter med at søge efter en psykolog i den by, som du holder til i. På den måde kan du få indskrænket feltet en hel del, og du kan samtidig få vist hvilke psykologer, som holder til tæt på dig. Det kan nemlig være rart, at hjælpen ikke er langt væk, når du skal til og fra terapien. 

Udvælg et par psykologer du læser mere omkring 

I din lokale søgning kan du vælge et par psykologer, du læser mere omkring. På den måde kan du både få sat ansigt på de potentielle psykologer, du kan starte ved. Og derudover kan du danne dig et overblik over de udfordringer, de forskellige psykologer arbejder med. Det kommer vi også ind på herunder. 

Søg efter en psykolog der kender til din udfordring

Noget andet du også kan forholde dig til er, hvilke udfordringer din lokale psykolog har erfaring med. Det kan nemlig være til din fordel, at du starter i et forløb ved en, som har et mere dybdegående kendskab til det du oplever, og at vedkommende har erfaring med tilsvarende forløb fra tidligere. 
Som du sikkert kan fornemme ud fra denne artikel, så behøver det ikke være uoverskueligt, når du skal vælge mellem psykologer i Danmark, som du kan starte i et terapiforløb ved. Du kan nemlig gøre hele processen med spiselig ved, at du følger de forskellige trin herover.