Vælg en side

Overvejer du at begynde et nyt kapitel i dit liv som selvstændig erhvervsdrivende, så skal du huske at du også skal registrere din virksomhed og få et CVR-nummer. Det er slet ikke så besværligt at få et CVR-nummer men her får du alligevel lige en lille guide.

Du skal vælge hvilken virksomhedstype du ønsker at drive

Med det samme at man omsætter for mere end 50.000 kroner på et år, så skal man faktisk momsregistreres og have et CVR-nummer. Man kan godt have et CVR-nummer uden at skulle momsregistreres og dette bruges hvis der er tale om meget lidt eller slet ingen aktivitet i en virksomhed. På hjemmesiden nemselskab.dk, kan du finde flere svar på spørgsmål om selskab og stiftelse.

Når du skal have dit CVR-nummer, skal du først gøre op med dig selv, hvilken virksomhedstype du ønsker at drive. Det kan være en enkeltmandsvirksomhed men det kan også være af virksomhedstype virksomhedstype anpartsselskab eller et A/S. Der er forskellige former for skat, krav til egenkapital og hæftelsesformer, så det kan være en god idé lige at tjekke op på, hvad der passer bedst for dig.

Ventetid kan være svær. Foto: Unsplash

Behandlingstid kan vare fra et døgn til flere uger

Når du ved hvilken type virksomhed du ønsker at drive, så kan du inde på virk.dk registrere din virksomhed og få et CVR-nummer. Det er erhvervsstyrelsen der udsteder dit CVR-nummer og det vil afhænge af hvilken virksomhedstype du har valgt, hvor længe behandlingstiden vil tage for dig.

Har du valgt at drive en enkeltmandsvirksomhed, så kan du regne med at der er ca. et par ugers behandlingstid. Har du derimod valgt at drive et selskab, så kan det i de fleste tilfælde være behandlet efter 24 timer. Når der står at det er sådan i de fleste tilfælde, er det fordi der altid være nogle der vil opleve at blive udtaget i stikprøvekontrol. Hvis du ramler ind i dette, kan det tage flere uger før du får sit CVR-nummer.