Vælg en side

Annonce 

Skal du begynde ved en psykolog? Så er det ikke usandsynligt, at du gerne vil have den bedst mulige hjælp. Spørgsmålet er bare, hvordan du helt præcist får det. Det prøver vi at kigge nærmere på her, så din oplevelse ved en psykolog kan blive ekstra god. 

Hvad gør en psykolog i Århus god? 

Det er vigtigt at fremhæve, at det kan være meget individuelt, hvornår en psykolog vurderes god. Der er dog flere ting, som uden tvivl spiller ind, og dem kan du læse mere om her. Punkterne du finder herunder er nogle ret basale ting, som du gerne skal opleve, når du starter i terapi. De kan derfor være ekstra gode at have for øje. 

Måder at finde en god Århus psykolog

Hvilken erfaring har psykologen?

Det har selvfølgelig en del at sige, om du kommer ind til en psykolog i Århus, som har erfaring i branchen, og som har arbejdet med den type problemstilling, du kommer ind med. Disse kriterier kan nemlig ruste psykologen med de helt rette værktøjer og kompetencer til at hjælpe dig videre. Du vil derfor også opleve utrolig kompetent hjælp, når du finder en psykolog, der passer ind i disse kriterier.

Er du komfortabel ved psykologen?

En anden ting som også er essentiel er, at du er komfortabel ved psykologen. Det er nærmest noget af det vigtigste ved dit forløb. Det at du er tryg ved psykologen har nemlig en stor betydning for, om du tør dele ud af de ting, som er vigtige at arbejde med, når der skal skabes forandringer. Lyt derfor gerne til din mavefornemmelse, når det kommer til kemien med psykologen. Og husk på, at du altid kan skifte psykolog, hvis du efter flere sessioner vurderer, at forløbet ikke er optimalt. 

Respekteres det, at du er eksperten i dit liv?

En tredje god ting at vægte er, at psykologen respekterer, at du er eksperten i dit liv. Det er og bliver nemlig dig, som bedst kender til det, du har oplevet, og hvordan du har det. 

Får du et skræddersyet forløb? 

En fjerde ting du kan holde øje med er, at psykologen skræddersyr et forløb til dig. Alle mennesker er nemlig forskellige og med forskellige baggrunde, historier, måder at håndtere udfordringer på m.m. Derfor vil det mest effektive forløb også være det, hvor psykologen kan tilpasse behandlingen til netop de behov, du måtte have. Dette er ofte også en information, psykologen fortæller mere om på sin hjemmeside.