Vælg en side

Markedet for lejeboliger i København, er notorisk konkurrencepræget og dyrt. Med en mangel på ledige boliger og stor efterspørgsel fra både lokale og tilflyttere kan det være næsten umuligt at finde en billig lejebolig. En potentiel løsning er at kigge efter mere innovative boligmuligheder, såsom at leje et værelse i en delt lejlighed eller et hus. Men selv disse muligheder bliver dyrere, efterhånden som efterspørgslen efter boliger fortsætter med at stige. Desuden kræver mange udlejere bevis for en stabil indkomst og overvejer måske kun langtidslejemål, hvilket gør det svært for studerende eller midlertidige beboere at finde en billig bolig. I sidste ende er den bedste løsning måske at udvide udbuddet af boliger i København for at imødekomme den stigende efterspørgsel og give flere muligheder til lave priser for lejere. Der er dog ikke de store udsigter til at det sker, så kan det være en god idé at tænke alternativt. I denne artikel giver vi dig et par tips og tricks, til hvordan du har den bedste chance for at finde en billig lejebolig i København.

Dit netværk er din største ressource

Når det kommer til at finde en lejebolig København, så kan det have lange udsigter, dels på grund af den store efterspørgsel, men også på grund af de høje priser. Derfor kan det være fordelagtigt, at snakke med andre man kender, som allerede bor i byen og som derfor har erfaring med forskellige udlejere. Det kan være med til at sende dig i den rigtige retning, ligesom det også kan være at du er så heldig, at du kender en der kan henvise dig direkte til en udlejer, som har en ledig lejebolig der er til at betale, på hånden.

Alle bruger internettet til at søge lejebolig

Det mest nærliggende vil selvfølgelig være at tænde computere, og hoppe på internettet, for at søge på de forskellige boligportaler og boligsider. Problemet er dog, at det er det alle gør. Derfor kan det være rigtigt svært at finde noget den vej, men med lidt snilde, så kan det være man er heldig. Det vil dog være en god idé at melde sig ind i forskellige boliggrupper på for eksempel Facebook, hvor man kan sætte notifikationer til, så man ser den ledige bolig, så snart den bliver opslået i gruppen man er medlem af.

Vær klar til at slå til

På det københavnske boligmarked har man ikke tid til at vente, da boligen ofte er væk lynhurtigt. Det er derfor en god idé at have en opsparing til indskud klar, så man ikke skal til at søge godkendelse eller andet i banken, når det kommer til at finansiere indskuddet. Ved at have pengene klar på en konto, kan man slå til så snart man har set lejligheden og mener at det er det rigtige sted. Det gør at man kan spørge til lejligheden, se den og underskriver kontrakten samme dag, hvis alt går glat. Ved at være forberedt på den økonomiske side, kan man sætte sig selv i den bedste situation, i forhold til at kunne få lejemålet.