Vælg en side

Er du i tvivl om hvorvidt dit gulv skal lakeres, slibes eller høvles? Her får du nogle råd til vedligeholdelse af dit gulv.

Hvornår trænge ens gulv egentlig til en kærlig hånd? Et gulv ligesom alt andet skal med tiden kæles om, så det bliver vedligeholdt på bedst mulig vis – ved løbende at sørge for dit gulv bliver det også lettere at rengøre og dermed holde det rent.

Du er blevet enig med dig selv; dit gulv trænger til en omgang et eller andet, men hvad, ved du ikke. Det kan også være svært lige at se sig ud af. Her kan en gulvafslibning være nødvendig for at få et helt igennem flot og pænt look.

Gør dit gulv flot og pænt med disse råd

Gulvafslibning

Det er nødvendigt med en gulvafslibning, når og hvis dit gulvlak er helt tyndslidt, eller dit trægulvs overflade er meget hakket og/eller ridset. Når du foretager en gulvafslibning, bliver gulvets belægning en smule tyndere, så derfor bør du ikke få det gjort alt for ofte.

Selvom du foretager en fin og nænsom gulvafslibning, og dit trægulv er af høj kvalitet, vil det kun have en bestemt levetid. Det er dog nødvendigt med en gulvafslibning, hvis dit gulv er meget ødelagt med ridser, hakker og/eller en tyndslidt lakering.

Nemovo er dygtige når det kommer til gulvafslibning og vil altid sørge for at efterlade dit gulv til perfektion. De er eksperter i at vurdere dit gulv, så det får den helt rigtig type gulvafslibning.

Når og hvis dit gulv skal afslibes, er det op til dig selv, hvilken overfladebehandling det skal have; olie, lak eller en sæbebehandling. Her skal du dog være opmærksom på sorten af dit trægulv – ellers er det helt op til dig, hvilken behandling, du synes, er flot.

Hvilken type gulv har du?

Om dit gulv kan tåle en gulvafslibning afhænge af, hvilken type gulv du har. Derfor får du her en liste over de mest typiske gulve, der er at finde i de danske hjem, så du kan se, hvorvidt og hvor meget dit gulv kan tåle at blive slebet.

Lamelgulv

Om et lamelgulv kan slibes afhænger af, hvor meget det er slidt. Det afhænger også meget af kvaliteten på dit lamelgulv – nogle lamelgulve er i bedre kvalitet og har et slidlag på op til 6 millimeter, hvorimod et lamelgulv i ringere kvalitet kun har et slidlag på omkring 2 millimeter.

Laminatgulv

Et laminatgulv derimod kan og må ikke få en gulvafslibning – dets øverste flade er nemlig ikke træ men plastlaminat.

Massivt trægulv

Et massivt trægulv vil ofte kunne klare en del gulvafslibninger – det afhænger selvfølgelig af kvaliteten, hvor mange gange det kan klare det. De typer af massive trægulve. der er med parket eller brædder, er ofte sat sammen med samlinger af not og fer – de må derfor ikke slibes for meget, så samlingerne ødelægges.

Afhøvling eller omlakering

Afhøvling bør du overlade til professionelle, da det er et omstændigt projekt, der let kan gå galt for en, der ikke har forstand på det. Man bruger normalt også kun afhøvling til brædder, der er meget ujævne og ødelagte.

Omlakering derimod er der mange der vælger at gøre selv. Nogle vælger også at give ens trægulv en sæbebehandling eller en gang olie i stedet for. Det handler om behov, smag og behag. Hvis ikke, det er noget for dig at gå i krig med kan du altid få en fagmand til at udføre arbejdet for dig, så er du også sikker på at få et flot resultat.

Brug for hjælp? Kontakt Nemovo i København i dag.