Vælg en side

Fornyelse af dit gamle trægulv kan være lettere og billigere end du tror. Det skyldes, at det ikke altid er rodet slibning og farvning at låse et trist gulvs skjulte skønhed, især hvis dit ikke er beskadiget. For at beslutte den bedste løsning, der fungerer til dit hjem, er her syv ting, du skal overveje, før du fornyer eller refinerer gamle hårdttrægulve.

Læs også: 6 ting, du bør vide, når du sliber dit trægulv selv

Er dine trægulve sløv som snavs?

Jo, det er en no-brainer, at snavs og støv får gulve til at se snusket ud. Men du kan blive overrasket over at høre, at når de spores, efterlader begge overfladiske ridser, der slider overfladen. Heldigvis kan gendannelse af beskidte gulve, der mistede glansen, være relativt ligetil.

Læs også: trænger gulvet til forandring?

Dybrensning er lige så let som en-to-tre

En god dybrensning kan muligvis gendanne dit trætte gulvs tidligere glans. Her er, hvad du skal gøre:

 • Begynd med at feje gulve grundigt med en blød børste kvast som denne. Så at du ved, kan stive børster ridse træets overflade.
 • Brug derefter et vakuum til at fjerne hårdt tilgængeligt snavs i rummets hjørner og mellem gulvplader.
 • Derefter skal du moppe ved hjælp af en mikro klud og koncentreret rengøringsmiddel, der er specielt lavet til trægulve. Metode Sprøjt og moppe, og Bona hårdttræ-gulvrens er to gode. Husk damp, vand, eddike og rengøringsmidler som Murphys olie sæbe, der producerer skum, aldrig bør bruges til at rengøre trægulve.

Trægulve i områder med høj trafik i dit hjem kan kræve en dyb rengøring af en professionel til gulve. Eksperter som disse bruger typisk en skuremaskine designet til at fjerne indlejret snavs.

Efter dyb rengøring af dine gulve, her er hvad du skal gøre for at holde dem i tip-top form:

 • Rengør overfladen tre gange om ugen ved hjælp af et vakuum eller en mikroklud.
 • Dybrens en gang om måneden ved hjælp af en koncentreret trægulvsrenser.
 • Professionelt dybrens en gang om året.

DIY en ny finish uden slibning

Hvis dybrens ikke gendannede dit trægulvs glød, kunne du give det en frisk ny finish uden slibning eller pletter ved hjælp af et af følgende produkter:

 • Rust-Oleum Transformationer Træ- og laminatgulvfornyelsessæt: Det inkluderer alt hvad du har brug for for at skabe en frisk, halvblank polyurethanfinish uden at ændre dit gulvs farve. Når den er påført, tager det 24 timer at tørre og syv til 14 dage at helbrede. FYI, dette er ikke kompatibelt med voksbelagt trægulve.
 • Minwax Hardwood Floor Reviver: Designet til at gendanne et trægulvs eksisterende polyurethan-finish. Den høje glans glans vil vare op til seks måneder.
 • Foryng restauratør i trægulv: Denne ting er oprettet til at gendanne tidligere forseglede gamle hårdttræ. Den fås i både satin og blank finish.

Et andet godt at vide, produkter som disse, der er oprettet til at opdatere gulve uden slibning, har en tyk konsistens, der vil fylde lette ridser og blødgøre små dings.

Når lakering er den bedste mulighed

Desværre er nogle hårdttrægulve ud over hurtige rettelser. Tørre, snavsede gulve med dybe ridser og brede huller som denne har brug for lakering.

At få jobbet gjort er en langvarig og arbejdskrævende proces. Planlægger du at gøre det selv? Du skal kende hvert trin: slibning, plastering, farvning og topbelægning tager en weekend eller mere at gennemføre, hvis du refincherer mindre end 500 km2.

Hvis du vil have dine gulve professionelle refinished, kan du finde lokale entreprenører, der bruger flere onlinetjenester som Google eller Yelp. Gennemsnitsomkostninger afhænger af dit område, men du kan forvente at betale mindst 20 kr. eller 30 kr. pr. km2.

Du ønsker at få bud fra tre eller flere virksomheder, som vil involvere et besøg i dit hjem for at inspicere gulve uden omkostninger. Inden du beslutter, hvilke entreprenører der skal nå ud til, skal du gøre følgende:

 • Læs alle deres online anmeldelser omhyggeligt. Har du spørgsmål? Besked den person, der har forladt anmeldelsen for at få yderligere oplysninger. Bekymret for falske anmeldelser? Autentiske giver normalt detaljer om brugerens oplevelse.
 • Kontroller Better Business Bureau for klager. Men hvis du ser en, må du ikke antage det værste, før du læser, hvordan forbrugerens krav blev løst. Selv entreprenører laver fejl fra tid til anden. Men en velmenende vil løse kundeproblemer på en professionel måde, hvor alle parter er tilfredse.
 • Bekræft, at entreprenøren er bundet, licenseret og forsikret til at arbejde i dit område. For at spørge om hvert nummer og certificering skal du bekræfte, om alle er opdaterede.

Reparation af disse dårlige huller

Trowel-fyldning efter slibning er den nemmeste måde at reparere dybe udskæringer, dings og huller, når du refinerer dine gulve. Men hvis det gøres i den forkerte tid af året, er det ikke en langvarig løsning.

Hvorfor? I et nøddeskal komprimeres træ om vinteren og udvides om sommeren.

Når du fylder mellemrum mellem gulvbrædderne, når det er koldt og tørt, presses det anvendte materiale ofte ud under længt vejr. Derfor er det bedst at fylde gulve, når fugtigheden er højere om sommeren.

Men selv da er sparkeludfyldning ikke en lang tid at fikse, især når det bruges til at lappe små sprekker, hvor fyldstof let kan løsne. Hvad skal man gøre? Fyld kun større huller. Efterladelse af de mindre uden udsendelse vil rumme træudvidelse.

Hvad du har brug for at vide om mørke gulvpletter

Hvis du beslutter at refinish dine trægulve, er den sjove del at vælge en ny pletfarve som rig mahogni eller mørk eg, som begge er meget populære lige nu. Problemet er, mens du måske tror, ​​at mørkere farver ville skjule snavs, de gør støvpartikler mere synlige.

Satin eller glanset?
Blanke gulve ser du dejlige ud, men pletter er færdige i popularitet, især i husholdninger med små børn. Hovedårsagen: I forhold til deres skinnende kolleger er det sværere at glide på en satin finish.

Her er et par flere fakta om gulvbehandling:

Voksede gulve er ikke kun superglatte, men de er heller ikke så holdbare som en urethanbaseret belægning.
Vandbaseret polyurethanfinish er lavt VOC, hvilket betyder, at de ikke er så stinkende eller farlige at indånde som deres oliebaserede kolleger.

Ønsker du hjælp af en professionel gulvafsliber?

Læs artiklen hos building-supply.dk, som giver dig svaret på hvordan du opretholder det gode samarbejde med en professionel gulvafsliber.