Vælg en side

Pludselig har du en masse tid til at sidde derhjemme og glo på væggene. Øv hvor er de altså lidt slidte at se på. Og så beslutter du dig for noget. Det er på tide at det gamle grimme umoderne tapet, skal væk. Og hvorfor ikke gøre det nu hvor du alligevel har tid at udnytte. Det bliver lækkert at få noget nyt at se på! 

Du går i gang med nedrivningsprocessen, det er fedt! Pludselig står du midt i rummet med støv og gammelt tapet over det hele. Havde du egentlig lige tænkt over hvad du skulle gøre herfra? Frygt ej! Du kan få alt hvad hjertet begærer af tabet og tabetklister lige her hos nicetabet. Og så er det bare at gå i gang.  

Når alt den gamle tapet er fjernet, er det tid til at beslutte dig for hvad der skal nu skal op og pryde væggene. Her kommer lidt good to know om tabet og særlig tapetklister. Brugen af tapetklister ved opsætning af taper er nemlig helt essentiel, og forkert tapetklister kan ødelægge dit nye flotte tapet. Det ville da være ærgerligt.

  

Trænger du også til nyt frisk tapet på dine vægge? Foto: Unsplash

Hvad skal man vælge? 

Når du vælger tapet og tapetklister er det godt at vide hvad der er af muligheder. Der er 3 mest almindelige typer af tapetklister at vælge mellem. Alm. Tapetklister, non-woven tapetklister og færdig blandet tapetklister.  

Alm. tapetklister bruges ved tapeter som er af den “gameldags” type. Her smøres klisteret på bagsiden af tapetet og lades trække i omkring 5 min 

Non-woven tapetklister bruges til nyere tapeter af samme navn. Nemlig non-woven tapeter. Her kan klister smøres direkte på den bare væg og tapetet sættes derefter op direkte. Tapet glattes ud med børste for at fjerne luftbobler og overskydende tapet skæres fra.  

Færdigblandet tapet bruges til non-woven og savsmuldstapet, og er nem og hurtig at arbejde med. Vær dog opmærksom på at tapet af finere type ikke altid kan tåle færdigblandet.