Vælg en side

Beskadigede og utætte kloakrør og faldstammer er næppe en rar situation at stå i: dårlig lugt, mærkelige lyde og risiko for fugt- og vandskader er blot nogle af de problemer, som der kan opstå. En traditionel kloakrenovering, hvor alle kloakrør udskiftes, er en dyr og tidskrævende opgave, men det kan heldigvis ofte gøres med den billigere og mindre tidskrævende løsning: strømpeforing.

Hvad er strømpeforing?

Med en strømpeforing bygger man nye rør inde i det eksisterende rør. Strømpeforingen fungerer således, at en slange (typisk i polyester, men kan også være i filt eller glasfiber) indføres i kloakrørene. Derefter imprægneres slagen med plyester, epoxy eller silikat, som er det der erstatter det gamle rør. Når det nye rør er på plads, pustes en ‘ballon’ op med et tryk, så den presser det nye materiale, der er det nye rør, ud mod det gamle rør. Du kan læse mere om strømpeforing på Primabolig.dk.

Få først udført en TV-inspektion

Før du overhovedet går i gang med kloakrenoveringen og strømpeforingen, skal man først have kortlagt årsagen og omfanget af problemet med kloak og faldstammer. Det gør man med en såkaldt TV-inspektion, hvor man stikker en tynd ledning med kamera for enden ind i alle kloakrørene. Derved vil man få syn for sagen ift. problemet med kloakrørene, og man får også klarlagt, om en strømpeforing er mulig. Det er ofte bedst at få udført TV-inspektionen af et kloakfirma som specialiserer sig i TV-inspektioner.

Indhent adskillige tilbud

Det er – ligesom alle andre byggeopgaver – vigtigt, at man indhenter adskillige tilbud fra mange forskellige kloakfirmaer, inden man går i gang med selve strømpeforingen. Derved sikrer man sig den bedste pris og det bedste kloakfirma. Når du indhenter tilbud, er det vigtigt, at du udarbejder en fyldestgørende og detaljeret opgavebeskrivelse. Det er også en god idé at vedhæfte den udarbejdede rapport fra TV-inspektionen.